Paslanmaz çelik (inox) yüzey temizliği ve bakımı için püf noktaları

06-02-2018 18:21
Paslanmaz çelik (inox) yüzey temizliği ve bakımı için püf noktaları

Paslanmaz çelik yüzeyli ürünler gözeneksiz yapıları sayesinde bakteri ve mikropların tutunmasını, hayatta kalmasını zorlaştırmaktadır. Doğru yöntemlerle düzenli olarak bakımı ve temizliği yapılan paslanmaz çelik yüzeyler ilk günkü parlaklığını korumaktadır.

Sadece paslanmaz (inox) yüzeylerin bakımı için kullanılan paslanmaz yüzey bakım spreyleri ile ürünlerinizi ilk günkü haline getirebiliyorsunuz. Ürünler krem şeklinde veya sprey olarak kullanılıyor. Paslanmaz yüzeyin üzerine sıktıktan sonra yumuşak bir bezle iyice yüzeye yedirene kadar ve kremin görüntüsü kaybolana kadar siliyoruz. Tabi kaba bir leke varsa önce onu temizlemek gerekiyor.

Inox ankastre ürün temizliğinde kesinlikle sert maddeler ve ağır kimyasal içeren maddeler kullanmayın. Amonyaklı krem temizleyiciler, teller, havlu tarzı sert bezler ve çamaşır suyu ürünlerde hiç geçmeyen izler bırakabilir.

Temizlik için tavsiye edebileceğimiz bazı ürün çeşitleri;

Yumuşak süngerler ve mikrofiber bezler, sabunlu sıcak su, sulandırılmış elma sirkesi veya beyaz sirke, çamaşır sodası, alkol içeren çözücüler, klor içermeyen sprey cam temizleyicileri, özellikle inox yüzeyler için üretilen krom ve paslanmaz çelik pastaları, inox spreyleri kullanabileceğiniz bazı temizlik ürünleridir. Temizlediğiniz yüzeye inox bakım spreyi uygulayarak ilk günkü gibi ışıl ışıl olmasını sağlayabilirsiniz.

Kesinlikle kullanımı uygun olmayan ürünler;

Ovma tozları, bulaşık teli, çamaşır suyu ve dezenfektanlar, içinde sert partikül barındıran krem temizleyiciler,

Önerilerimizi düzenli olarak uygulamaya özen göstermeniz paslanmaz çelik evyeleriniz ve ankastre ürünlerinizin uzun ömürlü ve sağlıklı kalmasını sağlayacaktır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.