Davlumbaz modelleri, kullanımı ve temizliği

25-11-2021 15:54
Davlumbaz modelleri, kullanımı ve temizliği

Mutfak davlumbazları

Davlumbaz kullanımı oldukça kolaydır. Mutfakların olmazsa olmazı davlumbazlar emiş güçlerine ve stillerine göre birbirlerinden ayrılırlar. Mutfağınıza en uygun davlumbazı seçebilmek için mutfak büyüklüğüne göre bir tercih yapmalısınız. Büyük mutfaklar için tercih edeceğiniz davlumbaz güçlü olmalıdır. Küçük bir mutfak için ise çok güçlü bir davlumbaza ihtiyacınız yoktur. Ankastrevim.com olarak salon mutfak birlikte kullanım senaryolarında sessiz ve güçlü modelleri tavsiye edebiliriz.

Davlumbazlar, klasik mutfak aspiratörlerine göre temizliği ve bakımı açısından daha kullanışlıdır. Davlumbazlarda çoğunlukla eğimli ve cam modeller tercih edilmektedir.

Yeni enerji standartlarına göre tüm yeni model davlumbazlar led aydınlatma kullanmaktadır. Inox yüzeye sahip çelik davlumbazlarınızı inox parlatıcı ve temizleyici spreylerle ilk günkü durumuna getirebilirsiniz. Cam davlumbazlarda ise yumuşak sabunlu bir bezle rahatlıkla temizleyebilirsiniz. Daha sonra kuru pamuklu bir bezle kurulayarak temizlik işlemini tamamlayabilirsiniz. Davlumbazlarda bulunan alüminyum kaset filtreleri herhangi bir yağ sökücü kimyasala ihtiyaç duymadan bulaşık makinesinde veya elde bulaşık deterjanıyla kolaylıkla temizleyebilirsiniz. Temizledikten sonra tekrar davlumbaza taktığınızda davlumbaz performansının arttığını fark edeceksiniz.

Davlumbaz modelleri

Duvar tipi davlumbazlar

En çok kullanılan davlumbaz modelleri duvar tipi davlumbazlardır. Mutfak duvarınıza montajı yapılır, 60cm, 80cm, 90cm gibi çeşitli ebatlarda, inox çelik piramit tipi rustik ve klasik modeller, cam kapaklı modern modeller ve T tipi modeller olmak üzere 3 farklı yapıda olurlar. Davlumbazlar genellikle kademe düğmeleri (Push button) veya dokunmatik kontrol paneli ile çalıştırılırlar. Uzaktan kumandalı bir model tercih ederek pratik bir kullanım edinebilirsiniz. Bir çok davlumbazda otomatik kapanma özelliği bulunmaktadır. Mutfağınızdaki baca çıkışına bağlanabilir veya karbon filtre kullanarak bacasız olarak kullanabilirsiniz. Ankastrevim mağazamızdaki tüm duvar tipi davlumbazlar bacalı ve bacasız kullanıma uygundur. 

Ada tipi davlumbazlar

Ada tipi davlumbazlar adından da anlaşılacağı gibi ada tipi mutfak modellerinde kullanılan davlumbazlardır. T tipi, abajur tipi veya silindir tipi davlumbazlar olarak farklı formlarda üretilirler. Ada tipi davlumbazlar yüksek çekim gücü, karbon filtre ile bacasız kullanımı ve sessiz motorlarıyla mutfağınızda konforlu bir kullanım sunarlar. Ada tipi davlumbazları uzaktan kumanda ile rahatlıkla kontrol edebilirsiniz. Ada mutfağınızın vazgeçilmezi bu davlumbazlar tasarım açısından dekoratif ve modern bir görünüm sağlarlar.

Tezgahtan çekişli davlumbazlar

Mutfak tezgahınıza monte edilen, ocağınızın hemen yanından çekim yapan davlumbazlardır. Asansör tipi davlumbaz olarak da adlandırılırlar. Tezgah tipi davlumbazların motorları mutfak tezgahının altında olur ve karbon filtre yardımıyla kokuyu ve dumanı filtreleyerek tekrar ortama geri verir.

İndüksiyon ocaklı tezgah üstü davlumbazlar

Ankastre ocak ve davlumbazın bir arada bulunduğu sistemlerdir. Indüksiyonlu cam ocağın ortasında bulunan hava çekme bölmesi pişirme anında oluşan buhar ve kokuyu tezgahın altındaki filtreleme ünitesine çeker. 2021 model bu ürünlerin Türkiye'deki tek üreticisi Silverline markasıdır. Flow-in ve supreme serisi ürünleri ankastrevim online mağazamızda inceleyebilirsiniz.

Tavan tipi davlumbazlar

Tavan davlumbazları genellikle ada mutfak kullanılan evlerde tavana montajı yapılan davlumbazlardır. Yüksek çekim güçleri ve gelişmiş filtreleme sistemleri sayesinde hem kullanışlı hem de led aydınlatmaları sayesinde oldukça modern bir görüntüye sahiptirler.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.