Ankastre cam ocak kullanımı ve temizliği nasıl yapılır?

06-02-2018 17:26
Ankastre cam ocak kullanımı ve temizliği nasıl yapılır?

Ankastre cam ocak temizliği


Cam ocaklar, estetik olarak göz okşayıcıdır ve mutfak dekorunuza pürüzsüz ve temiz bir görünüm kazandırır. Ancak hepimizin bildiği gibi cam ocakların temizliği bayanları biraz ürkütür. Aslında birkaç basit ipucunu gözden kaçırmazsanız temizliği de bir o kadar kolay olacaktır.


Temizliğe başlamadan önce ocağınızın tamamen soğuduğundan emin olmalısınız. Nemli bir bezi ya da süngeri deterjanlı suya batırıp, kirli yüzeyde gezdirin. Ateşleme düğmelerinin alt kısımlarında su geçirmez silikon kapaklar bulunmaktadır, bu kapakları fazla su temasından sakınarak temizlemenizde fayda var. Ocağınızı pamuklu bir bezle tamamen durulayın ve kuru bir temizlik bezi ya da kağıt havlu yardımıyla kurulayın.


Ocağınızı her gün temizlemeniz onun her zaman lekesiz görünmesini sağlayacaktır.


Yemek, süt taşması gibi durumlarda ateş sönerse ocaktaki gaz kesme emniyeti devreye girerek gaz kaçağının önüne geçmektedir. Ocağın düğmelerini kapatarak soğumasını bekledikten sonra nemli bir bezle rahatlıkla ocak yüzeyini temizleyebilirsiniz.


Sirke cam ocakların temizliğinde kurtarıcınız olabilir. 2 yemek kaşığı elma sirkesini veya beyaz sirkeyi bir sprey şişesinin içerisine koyun ve dolana kadar suyla doldurun. Çalkaladıktan sonra camlara sıkıp gazete kağıdıyla ovduğunuzda oldukça etkili olduğunu göreceksiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.