Ankastre fırın temizliği nasıl yapılır?

19-11-2021 16:46
Ankastre fırın temizliği nasıl yapılır?

Ankastre fırın temizliği nasıl yapılmalı?

Ankastre fırın temizliği neden önemlidir, bunu ne sıklıkta yapmamız gerekir? Fırın temizliği konusunda pratik bilgilerle size yardımcı olmak için buradayız.

Fırınımı ne sıklıkta temizlemeliyim?

Ankastre fırının temizlik zamanının geldiğini gösteren üç işaret olduğunu söyleyelim.
Birincisi: genel görünüm. Fırın haznesinin tabanında kabuk veya kalıntı fark ettiniz mi? Fırın kapağı yağ veya kirle kaplanmış mı?
İkincisi:  Koku. Fırınınızı ateşlediğinizde belirgin bir koku mu geliyor? Herhangi bir yemek pişirmeden önce kötü bir koku almak, içinde kalan yağ veya kir olduğu anlamına gelir.
Ve son olarak: duman. İç yüzeyi ve rezistansı temiz bir fırın boşken çalıştığında duman çıkarmamalıdır. Bu tortu ve yağ biriktiği anlamına gelebilir.

Fırınımı temizlemek için hangi malzemelere ihtiyacım var?

1- Marketlerden satın alınan fırın temizleyicisi: Bu en kolay, en hızlı işlemdir ve ciddi miktarda yağ ve kiri temizleyecektir.
Uyarı: fırın temizleyici oldukça yakıcı olabilir. Bu nedenle sert kimyasallara karşı hassasiyetiniz varsa tamamen doğal bir yaklaşımı tercih etmek isterseniz, 2. Veya 3. Seçenekleri seçmek isteyebilirsiniz.
2- Kabartma tozu, su, sirke ve bir sprey şişesi: Çok fazla fırın içi kirlenmesi varsa, bu yöntem oldukça faydalıdır. 10-12 saat (veya gece boyunca) beklemesi gereken kabartma tozu ve su ile bir karışım hazırlayabilirsiniz. 
3- İki limon ve su.  Fırınınız sadece hafif kirliyse ve raflarınızın temizlenmesi gerekmiyorsa etkilidir. Kullanım yöntemleri ve hazırlanışı için yazımızı okumaya devam edin.

Önce güvenlik!

• Lastik temizlik eldivenleri: Lütfen tek kullanımlık eldiven kullanmayın. Cildiniz ve temizleyici arasında güçlü bir koruyucu isteyeceğinizden, kimyasal bir temizleyici  ile temizlemeyi planlıyorsanız bu özellikle önemlidir.
• Koruyucu güvenlik gözlükleri: Gözlerinizi temizleyiciden korumak için gereklidir. Seçenek 2 veya 3 ile bunlara ihtiyacınız olmayacak.
• Eski gazeteler veya kağıt havlular: Temizlik yaparken herhangi bir şeyin sıçraması ihtimaline karşı fırının önüne ve etrafına gazete ve kağıt havlular serin.
• Nemli bezler: Temizleyici uygulandıktan sonra kiri silmek için. Fırınınız özellikle kirliyse birden fazlasına ihtiyacınız olabilir.
• Ovma süngeri veya mikro fiber sünger(isteğe bağlı): Çok fazla birikimle mücadele ediyorsanız faydalıdır.
• Büyük plastik çöp torbası: Seçenek 1 ile fırın raflarınızı temizlemek için buna ihtiyacınız olacak.

Market temizlik ürünleri ile fırın temizliği

1. Ankastre fırınınızdaki her şeyi çıkartın. Tepsiler, tel raflar, pizza taşı, termometre vb.
2. Fırınınızın önüne gazete veya kağıt havluyu serin.
3. Eldivenlerinizi ve koruyucu gözlüklerinizi takın. Fırın temizleyicisini fırınınızın arkasını, yanlarını, altını, üstünü, kapağını, köşelerini ve yarıkları kaplayacak şekilde fırınınızın içine püskürtün. Elektrikli fırınınız varsa, ısıtma elemanlarının üzerine püskürtmeyin; bunun yerine, onları yukarı kaldırın ve altına püskürtün. 
4. Fırın temizleyici spreyi etikette belirtilen süre kadar bekletin (çoğu temizleyicinin yaklaşık 20-30 dakikaya ihtiyacı olacaktır).
5. Bu arada fırın raflarınıza temizleyici püskürtün ve büyük bir plastik çöp torbasına koyun. Torbanın ağzını bağlayın. Temizlik etiketinde belirtilen süre boyunca rafları torbanın içinde bırakın.
6. Uygun süre geçtikten sonra nemli bir bez alın, ankastre fırını açın ve tüm yüzeyleri silin. Fazladan yapışkan noktalar varsa, tüm kiri çıkarmak için ıslak bir ovma süngeri, mikro fiber sünger veya başka bir aşındırıcı alet kullanın. Arkada herhangi bir kir veya temizleyici izi bırakmamak için her çatlağı ve yarığı gerçekten temizlediğinizden emin olun.
7. Rafları çıkarın ve lavabonuzda sıcak, sabunlu suyla durulayın. Rafları kurutun ve tekrar fırına koyun.
8. Artık Fırınınız tertemiz!

Kabartma tozu ve sirke ile fırın temizliği

1- Ankastre fırınınızdaki her şeyi çıkartın. Tepsiler, tel raflar, pizza taşı, termometre vb.
2- Fırınınızın önüne gazete veya kağıt havluyu serin.
3- Küçük bir kase alın ve yarım fincan kabartma tozunu 2 ila 3 yemek kaşığı su ile karıştırın. Macun kıvamında bir karışım elde edene kadar karıştırın.
4-  Eldivenlerinizi giyin ve parmaklarını kullanarak hamuru fırınınızın iç kısmına, arka, yan, alt, üst, kapak, köşe ve yarıkları kaplayacak şekilde yayın. Elektrikli fırınınız varsa ısıtma elemanlarının üzerine macun sürmeyin. 
5- Macunun 10-12 saat veya gece boyunca fırında bekletin. 
6- Bu arada, mutfak lavabonuzda (veya ekstra büyük raflarınız varsa küvetinize) tepsi ve rafları yerleştirin. Raflarınıza kabartma tozu serpin ve üzerine sirke dökün. Bu kombinasyon köpürecektir. Köpürme durduğunda, lavabonuzu veya küvetinizi tıkayın ve raflar tamamen kaplanana kadar sıcak su akıtın.
7- Rafların 10-12 saat veya gece boyunca beklemesine izin verin.
8- 10-12 saat sonra tekrar eldivenlerinizi giyin ve nemli bir bez alarak fırını açın ve tüm yüzeyleri silin. Fazladan yapışkan noktalar varsa, tüm kiri çıkarmak için ıslak bir ovma süngeri, mikro fiber sünger veya başka bir arındırıcı alet kullanın.
9- Kolayca çıkmayan macun parçaları varsa, bir sprey şişesine biraz sirke koyun ve parçaların üzerine püskürtün. Sirke kabartma tozu ve köpük ile reaksiyona girer. Nemli bezinizi tekrar alın ve tüm köpüğü silin.
10- Rafları sudan çıkarın ve tüm yağ ve kir gidene kadar bir bezle ovalayın. Sert noktalarda mikro fiber sünger kullanın.
11- Rafları kurutun ve tekrar fırına koyun.
12- İşlem Tamam!

Limon ile Fırın Temizliği

1- Orta boy, ısıya dayanıklı bir karıştırma kabını suyla doldurun. limonları ikiye bölün ve kaba koyun.
2- Fırınınızı 250 derecede ısıtın.
3- Isıtıldıktan sonra karıştırma kabını raflardan birine yerleştirin. Bir saat bekletin.
4- Bir saat sonra ankastre fırının gücünü kapatın, fırın kapağını açın ve biraz soğumaya bırakın.
5- Fırın hala sıcakken (ancak yanmadan içine güvenle dokunabileceğiniz kadar soğukken), eldiven giyin, nemli bir bez alın ve arka, yanlar, alt, üst, kapak, köşeler ve yarıklar, gerekirse, ekstra yapışkan noktaları hedeflemek için ıslak bir ovma süngeri, mikrofiber sünger veya başka aşındırıcı alet kullanın. Tüm yağ ve kiri temizlemek için iyice sildiğinizden emin olun.
6- Fırınınız tertemiz!

Bu ve bunun gibi faydalı bilgiler için bizi takip etmeye devam edin.

Temizliği ve bakımı kolay Ankastre fırın modellerimizi incelemek için tıklayın. Ankastre Fırınlar.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.